Een netwerk van routes

De mooiste wandel- fiets en ruiterroutes

Zowel voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters biedt Beek meer dan voldoende keuzes. Fiets langs wonderbaarlijke locaties tijdens ‘de Route vol Verwondering’ of ontdek wandelend verborgen pareltjes in het Kelmonderbos en Vrouwenbos. Liever een sportieve uitdaging? Volg dan een van de uitdagende MTB routes.

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent vele cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Ontdek de vele fietsroutes

Beek biedt ook voor fietsers vele mogelijkheden. Het mooie buitengebied met de vele fietspaden biedt voor ieder wat wils. Sportieve fietsers vinden steeds weer een uitdaging in de Ad­steeg, onderdeel van diverse wielerwedstrij­den. Amstel Gold Race 365 bied je zelfs elke dag de moge­lijkheid met een tijdregistra­tiechip jouw klimtijd te me­ten.

Amstel Gold Race-Lus 1 Zuid-Limburg

In april vormt Zuid-Limburg het toneel van een van de grootste sportevenementen van het jaar: de Amstel Gold Race. Deze uitdagende wielerklassieker beproeft de kuitspieren op de Cauberg, leidt door het adembenemende heuvelland en kent genoeg terrasjes langs de weg

Alle MTB routes in Beek

Beek biedt ook voor fietsers vele mogelijkheden. Het mooie buitengebied met de vele fietspaden biedt voor ieder wat wils. Sportieve fietsers vinden steeds weer een uitdaging in de Ad­steeg, onderdeel van diverse wielerwedstrij­den. Amstel Gold Race 365 bied je zelfs elke dag de moge­lijkheid met een tijdregistra­tiechip uw klimtijd te me­ten.

Wielrenroutes in Beek

Ruiterroutes in - en door Beek

Het mooie buitengebied van Beek biedt veel mogelijkheden voor ruiter- en menliefhebbers. Paardrijders en ruiters vinden hun eigen routes die ook leiden naar Schinnen en Nuth en terug.

Gewelfschilderingen van de Hubertuskerk

De bijzondere route vol verwondering

In Beek kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan dertig locaties langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beek:

Culinair genieten

Beek bruist. De mogelijkheden om gezellig te stappen, lekker een hapje te eten, of uitgebreid te dineren met zakenrelaties zijn als een fraai gekleurd palet. De vele bruine cafés en ouderwetse, maar eeuwig jonge dorpscafés maken het palet compleet.

Lees verder

Altijd iets te doen!

Het hele jaar door kun je genieten in Beek van de allerleukste evenementen. Bekijk de actuele evenementen agenda.

Lees verder

Shoppen in Beek

Onderscheidend, verrassend, creatief, sfeervol, boordevol variatie en met een ongekend aanbod. Dat is winkelen in de gemeente Beek. Puur en onbezorgd genieten. Lekker flaneren langs de vele speciaalzaken en heerlijk genieten op een van de terrasjes in het centrum van Beek.

Lees verder