detail

Vrouwenbosroute VR04 Beek

De Vrouwenbosroute is met recht de route naar de poort van het Heuvelland. Deze route van zo'n 8 kilometer is zeer gevarieerd. Je ervaart als het ware de verbinding tussen stad en heuvelland. 

De route biedt de wandelaar de diversiteit van het gebied: over diverse veldwegen, langs veldkruizen, op holle wegen, voetpaden, plateaus en door het Vrouwenbos. Dit bosje ligt midden op een helling in het agrarisch landschap, waar de ondergroei sterk is verruigd. Trekvogels als de koperwiek, roek en groenling worden hier in het najaar veelvuldig aangetroffen. Door de afwisseling van hoog en laag zijn er enkele prachtige vergezichten. 

Download de routebeschrijving en volg de gele bordjes met de witte pijl.

Start- en eindpunt


De Haamen 3, 6191 HV Beek, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Jenneke beleeft het Vrouwenbos

Jenneke beleeft het Vrouwenbos. Ontdek deze mooie omgeving in haar vlog.
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt