Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Beek

Beek

Beek staat internationaal bekend vanwege zijn eigen luchthaven. Het is een villadorp met een uitgebreid winkelcentrum. Molens, kastelen en hoeves typeren het geheel. Een proeverij en een bezoek aan het Elsmuseum (het beroemde elske=borreltje) is zeker de moeite waard. Of wat dacht u van het bijzondere Oorlogsmuseum Eyewittness. Maar dat is nog niet alles, want Beek bruist. Evenementen zoals de Paasveejaarmarkt, de jaarlijkse lichtstoet en het BoereBlaosFestijn trekken de nodige bezoekers. Een mooie wandeling door het heuvelachtige landschap kan o.a. gestart worden vanaf de Oude Pastorie.  Dit monumentale gebouw en de tuin met grachten zijn prachtig gerenoveerd en ademen de Limburgse sfeer van vroeger en nu uit. Het restaurant interieur is een plek met vele educatieve en grappige elementen zoals de tafelbladen met tekeningen die tekst en uitleg geven over natuur en andere wetenswaardigheden.


Binnen de bebouwde kernen en in het buitengebied van de gemeente Beek bevinden zich tientallen wegkruizen, veldkapellen en andere uitingen van volksdevotie.

De gemeente Beek streeft naar spreiding van beeldende kunst in de woonwijken. In deze woonwijken is reeds op meerdere plaatsen kunst aanwezig zoals bij kerken en scholen. Een fontein met bronzen beeldje geplaatst bij de ingang van het gemeentehuis is hier een voorbeeld van.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website