Wandelen & Fietsen in Beek

Heuvel op en heuvel af

Beek kent vele kleine historisch dorpjes en buurtschappen in een landelijke omgeving. Het is heuvel op en heuvel af door bossen, groeves, holle wegen en boomgaarden. Onderweg kom je langs verborgen cultuur historische pareltjes die een korte stop meer dan de moeite waard zijn. Voor de sportieveling vind je in Beek uitdagende mountainbikeroutes.

Kies je route uit in Beek!

Natuurtransferium Beek

Net tussen het Sportlandgoed De Haamen en het bezoekerscentrum de Oude Pastorie ligt een natuurtransferium. Het natuurtransferium Beek is te bereiken door de fietsknooppunten van 113 naar 114 te volgen of door in de navigatie De Haamen 1 te Beek in te geven. 

De Oude Pastorie tussen Beek en Neerbeek is waardevol erfgoed. Vroeger was het een omgrachte vesting van de Duitse Orde, die ook de Biesenhof in Geleen en Aldenbiesen (België) beheerden. De Duitse Orde was een ridderorde uit de tijden van de Kruistochten. De locatie dient als start- en eindpunt van wandel-, MTB,- en fietsroutes. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beek:

Culinair genieten

Beek bruist. De mogelijkheden om gezellig te stappen, lekker een hapje te eten, of uitgebreid te dineren met zakenrelaties zijn als een fraai gekleurd palet. De vele bruine cafés en ouderwetse, maar eeuwig jonge dorpscafés maken het palet compleet.

Lees verder

Altijd iets te doen!

Het hele jaar door kun je genieten in Beek van de allerleukste evenementen. Bekijk de actuele evenementen agenda.

Lees verder

Shoppen in Beek

Onderscheidend, verrassend, creatief, sfeervol, boordevol variatie en met een ongekend aanbod. Dat is winkelen in de gemeente Beek. Puur en onbezorgd genieten. Lekker flaneren langs de vele speciaalzaken en heerlijk genieten op een van de terrasjes in het centrum van Beek.

Lees verder