Natuurtransferium Beek

Beek

Natuurtransferium Beek

Natuurtransferium Beek De Haamen 1Beek
Net tussen het sportlandgoed de Haamen en het onlangs geopende bezoekerscentrum de Pastorie ligt een natuurtransferium. De Oude Pastorie tussen Beek en Neerbeek is waardevol erfgoed. Vroeger was het een omgrachte vesting van de Duitse Orde, die ook de Biesenhof in Geleen en Aldenbiesen (België) beheerden. De Duitse Orde was een ridderorde uit de tijden van de Kruistochten.

Ze bouwden op deze plek in Beek ooit een groot complex. De locatie die eigendom is van Stichting het Limburgs Landschap dient als start- en eindpunt van wandel-, MTB,- en fietsroutes. Via de ruime parkeerplaatsen is het eenvoudig om de buitengebieden van Beek te verkennen. Natuurgebieden als het Vrouwenbosch en het Stammenderbos liggen slechts op een steenworpafstand. Daarnaast ligt hier een prachtig eigentijds lusthof.

Het natuurtransferium Beek is te bereiken door de fietsknooppunten van 113 naar 114 te volgen of door in de navigatie De Haamen 1 te Beek in te geven. Klik hier voor alle routes in de gemeente Beek. Op www.limburgwinkel.nl zijn kaarten voor het gebied te koop.

Overzicht

Adres
De Haamen 1, Beek
Openingstijden en tarieven

Het Natuurtransferium in Beek is voor bezoekers dagelijks toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website