Wat is er te doen in Beek?

Veelzijdig met een stadse uitstraling

Beek is een veelzijdige gemeente met een stadse uitstraling, maar toch lekker landelijk. Omringd door een groen gebied met molens, kastelen, kerken en hoeves is het de ideale plek voor een fijne wandel- en fietstocht. Bovenal kun je in Beek goed shoppen, zowel in het centrum vol speciaalzaken als in de Makado, Limburgs grootste overdekte winkelcentrum. Of bezoek eens het Elsmuseum, hier leer je alles over de traditionele kruidenbitter Els.

Wandelen & fietsen

Beek kent vele kleine historisch dorpjes en buurtschappen in een landelijke omgeving. Het is heuvel op en heuvel af door bossen, groeves, holle wegen en boomgaarden. Onderweg kom je langs verborgen cultuur historische pareltjes die een korte stop meer dan de moeite waard zijn. Voor de sportieveling vind je in Beek uitdagende mountainbikeroutes.

Shoppen in Beek

Onderscheidend, verrassend, creatief, sfeervol, boordevol variatie en met een ongekend aanbod. Dat is winkelen in de gemeente Beek. Puur en onbezorgd genieten. Lekker flaneren langs de vele speciaalzaken en heerlijk genieten op een van de terrasjes in het centrum van Beek. En optimaal profiteren van het complete aanbod in Makado, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg. En uiteraard overal gratis parkeren.

Deze highlights mag je niet missen!

Voor het eerst in Beek? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf. Deze highlights mag je niet missen.​

Lekker erop uit in de natuur!

Zowel voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters biedt Beek meer dan voldoende keuzes. Fiets langs wonderbaarlijke locaties tijdens ‘De route vol verwondering’ of ontdek wandelend verborgen pareltjes in het Kelmonderbos en Vrouwenbos. Liever een sportieve uitdaging? Volg dan een van de uitdagende MTB routes.

De kernen van Beek

Wist je dat Beek zich het oudste dorp van Nederland mag noemen? Dit dankzij vondsten van de ‘Bandkeramiekers’, de eerste Nederlands bewoners/ boeren, die hier 5.000 voor Christus hun nederzetting hadden. De lange en vruchtbare geschiedenis van de gemeente Beek vind je in alle kernen nog steeds terug, waar je hedendaags geniet van een groen landschap vol molens, kastelen, kerken en hoeves.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beek: