Top 10 hotspots

in de gemeente Beek

Voor het eerst in Beek? Of ben je er al vaker geweest?
Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Deze highlights mag je niet missen

1

Oorlogsmuseum Eyewitness

Het museum laat je de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. Zo wordt de Europese geschiedenis van deze oorlog op een levendige manier in beeld gebracht. Het verhaal in het museum wordt verteld aan de hand van de Duitse soldaat August Segel. 

Lees meer
2

Elsmuseum

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht, dat geheel in het teken staat van de bekende kruidenbitter Els La Vera.

Lees meer
3

De Oude Pastorie

Onthaasten in Gasterij De Oude Pastorie Beek. Gelegen op wandelafstand van het Vrouwenbos, met zicht op de eerste Limburgse heuvelplateaus, kunnen gasten bij De Oude Pastorie van een bijzondere plek genieten. In dit bezoekerscentrum van Stichting het Limburgse Landschap komen natuur, educatie, geschiedenis en bourgondische gastvrijheid nader tot elkaar.

Lees meer
4

Winkelcentrum Makado

Al meer dan 40 jaar het grootste, gezelligste en voordeligste winkelcentrum van Limburg. Gratis parkeren, gratis kinderopvang, lekker droog winkelen en een vriendelijke ontvangst. Beleef Makado Beek en kom langs!

Lees meer
5

Sportlandgoed De Haamen

Met de open parkachtige opzet haalt De Haamen het maximale uit de omgeving die er al is; niet voor niets starten hier nu al veel Nordic Walking-, wandel- en fietsroutes. Ook is De Haamen uitvalsbasis voor een netwerk van mountainbike- en paardmenroutes.

Lees meer
6

Hubertusmolen

De Sint Hubertusmolen in Klein Genhout is een absolute eyecatcher in het Heuvelland. De molen is in 1802 gebouwd en het molenhuis is in 1808 gebouwd. De molen was tot eind jaren veertig in bedrijf. Bijzonder aan de molen is het geheel uit hout vervaardigde vangmechanisme, een constructie die veel overeenkomsten vertoont met ons huidige trommelremsysteem. Het maalwerk is nog iedere woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur in bedrijf. Dit maakt de molen uiteraard ook zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Lees meer
7

Heemkundemuseum

Sinds de  komst van de Bandkeramiekers (± 5000 v. Chr.) leefde de bevolking eeuwenlang van de opbrengsten van akkerbouw en veeteelt. Eind 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw ontwikkelde Beek zich tot een centrum voor transport en kleinschalige industrie, zoals sigarenfabrieken, leerlooierijen en distilleerbedrijven. Het museum bezit een grote digitale verzameling over de historie van Beek. Bezoekers kunnen in de vaste expositie ‘De Limburgse tabak- en sigarenindustrie’, de geschiedenis en ontwikkeling van de sigarenindustrie in Limburg volgen.

Lees meer
8

Hubertuskerk

De Sint Hubertuskerk, ook wel de kerk van de Limburgse Kunstenaars genoemd, is meer dan een bezoek waard. De aan de Heilige Hubertus toegewijde kerk uit 1936 is uniek, alleen al door het grote aantal bekende Limburgse kunstenaars dat heeft meegewerkt aan de realisatie van dit gebouw zoals Charles Eyck, Henri Jonas, Charles Vos, Joep Nicolas, Gisèle Waterschoot van der Gracht, Max Weiss, Jacques Verheyen, Jef Scheffers en Yvonne Tripels.

Lees meer
9

Levensbomenbos

In het Levensbomenbos konden bewoners van de gemeente Beek levensbomen ‘adopteren’ en planten ter ere van een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon. Aangrenzend aan de weg Beekerveld zijn sporen gevonden van de bandkeramiek. Bandkeramiek is zo genoemd vanwege de kenmerkende banden op het aardewerk dat deze bewoners achterlieten. Ontdek het zelf via het Levensloopje en de Bandkeramiekroute.

Lees meer
10

Huize Genbroek

Het huis werd gebouwd in 1656. Oorspronkelijk was het een carréboerderij annex brouwerij met herenhuis. In de negentiende eeuw werd het verbouwd tot landhuis. George Louis, baron de Rosen was een van de eersten die het huis bezat. Daarna volgde baron M. de Coune-Schoenmaekers. Alphonse Marie Joseph Meeuwissen is een van de laatste eigenaars.

Lees meer

Meer over Beek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website