Ontdek alle hotspots van Beek

Highlights die je zeker niet mag missen!

Voor het eerst in Beek? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een lijst gemaakt van hotspots die je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je verblijf.

Elsmuseum

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht, dat geheel in het teken staat van de bekende kruidenbitter Els La Vera.

De Oude Pastorie

Onthaasten in Tuinrestaurant De Oude Pastorie Beek. Gelegen op wandelafstand van het Vrouwenbos, met zicht op de eerste Limburgse heuvelplateaus, genieten gasten bij De Oude Pastorie op een bijzondere plek. In dit bezoekerscentrum van Stichting Het Limburgse Landschap komen natuur, educatie, geschiedenis en bourgondische gastvrijheid bijeen.

Winkelcentrum Makado

Al meer dan veertig jaar het grootste, gezelligste en voordeligste winkelcentrum van Limburg. Gratis parkeren, gratis kinderopvang, lekker droog winkelen en een vriendelijke ontvangst. Beleef Winkelcentrum Makado Beek en kom langs!

Sportlandgoed De Haamen

Met de open parkachtige opzet haalt De Haamen het maximale uit de omgeving die er al is; Niet voor niets starten hier nu al veel Nordic Walking-, wandel- en fietsroutes. Ook is Sportlandgoed De Haamen uitvalsbasis voor een netwerk van mountainbike- en paardmenroutes.
Gewelfschilderingen van de Hubertuskerk

De bijzondere route vol verwondering

In Beek kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan dertig locaties langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring.

Sint Hubertusmolen

De Sint Hubertusmolen in Klein Genhout is een absolute eyecatcher in het Heuvelland. De molen is in 1802 gebouwd en het molenhuis is in 1808 gebouwd. De molen was tot eind jaren veertig in bedrijf. Bijzonder aan de molen is het geheel uit hout vervaardigde vangmechanisme, een constructie die veel overeenkomsten vertoont met ons huidige trommelremsysteem. Het maalwerk is nog iedere woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur in bedrijf. Dit maakt de molen uiteraard zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Heemkunde-museum

Sinds de komst van de Bandkeramiekers (± 5000 v. Chr.) leefde de bevolking eeuwenlang van de opbrengsten van akkerbouw en veeteelt. Eind 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw ontwikkelde Beek zich tot een centrum voor transport en kleinschalige industrie, zoals sigarenfabrieken, leerlooierijen en distilleerbedrijven. Het museum bezit een grote digitale verzameling over de historie van Beek.

Hubertuskerk

De Sint Hubertuskerk, ook wel de kerk van de Limburgse Kunstenaars genoemd, is meer dan een bezoek waard. De aan de Heilige Hubertus toegewijde kerk uit 1936 is uniek, alleen al door het grote aantal bekende Limburgse kunstenaars dat heeft meegewerkt aan de realisatie van dit gebouw zoals Charles Eyck, Henri Jonas, Charles Vos, Joep Nicolas, Gisèle Waterschoot van der Gracht, Max Weiss, Jacques Verheyen, Jef Scheffers en Yvonne Tripels.

Levensbomenbos

In het Levensbomenbos konden bewoners van de gemeente Beek levensbomen ‘adopteren’ en planten ter ere van een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld voor de geboorte van een kind, een huwelijk of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon. Aangrenzend aan de weg Beekerveld zijn sporen gevonden van de bandkeramiek. Bandkeramiek wordt zo genoemd vanwege de kenmerkende banden op het aardewerk dat deze bewoners achterlieten. Ontdek het zelf via het Levensloopje en de Bandkeramiekroute.

Huize Genbroek

Het huis werd gebouwd in 1656. Oorspronkelijk was het een carréboerderij annex brouwerij met herenhuis. In de negentiende eeuw werd het verbouwd tot landhuis. George Louis, baron de Rosen was een van de eerste bewoners die het huis bezat. Daarna volgde baron M. de Coune-Schoenmaekers. Alphonse Marie Joseph Meeuwissen is een van de laatste eigenaars.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beek:

Culinair genieten

Beek bruist. De mogelijkheden om gezellig te stappen, lekker een hapje te eten, of uitgebreid te dineren met zakenrelaties zijn als een fraai gekleurd palet. De vele bruine cafés en ouderwetse, maar eeuwig jonge dorpscafés maken het palet compleet.

Lees verder

Altijd iets te doen!

Het hele jaar door kun je genieten in Beek van de allerleukste evenementen. Bekijk de actuele evenementen agenda.

Lees verder

Shoppen in Beek

Onderscheidend, verrassend, creatief, sfeervol, boordevol variatie en met een ongekend aanbod. Dat is winkelen in de gemeente Beek. Puur en onbezorgd genieten. Lekker flaneren langs de vele speciaalzaken en heerlijk genieten op een van de terrasjes in het centrum van Beek.

Lees verder