Shoppen in Beek

Onderscheidend, verrassend, creatief, sfeervol, boordevol variatie en met een ongekend aanbod. Dat is winkelen in de gemeente Beek. Puur en onbezorgd genieten. Lekker flaneren langs de vele speciaalzaken en heerlijk genieten op een van de terrasjes in het centrum van Beek. En optimaal profiteren van het complete aanbod in Winkelcentrum Makado, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg. En uiteraard overal gratis parkeren.

Winkelplezier in Beek

Shop tips!

Het interieur van Makado Beek met een restaurantje en lift

Winkelcentrum Makado

Winkelcentrum Makado is al ruim veertig jaar een begrip in de regio en ver daarbuiten. In dit grote overdekte winkelcentrum met ruim zeventig winkels vind je alles wat je nodig hebt. Van kleding tot boeken, van mode tot speelgoed, van muziek tot sportartikelen en van juwelen tot vakanties en levensmiddelen. En je kunt hier bovendien heerlijk eten en drinken. Het winkelcentrum bestaat uit twee verdiepingen en er zijn drie ingangen. Winkelcentrum Makado beschikt over 1500 gratis parkeerplaatsen. Koopavond op donderdag.

Beek Bloeit

Beek is van oudsher een handelsplaats en heeft nog steeds een groot en divers aanbod aan speciaalzaken. Van heinde en verre komen mensen naar Beek voor onder andere mode en schoenen, maar ook voor de supermarkten. Consumenten waarderen de kwaliteit. De gezellige terrassen, in een sfeervolle entourage houden de gasten langer in het centrum om te genieten. Beek heeft op woensdagmorgen een weekmarkt.

Shoppen in de kernen

Ook de kernen Spaubeek en Neerbeek hebben hun eigen gezellige winkels, met een volledig gamma aan levensmiddelen, inclusief slager en bakker. Spaubeek heeft een weekmarkt op donderdagmorgen. In Genhout vind je onder andere een meubelzaak en enkele gezellige horecabedrijven.

Gratis parkeren

In de hele gemeente Beek kun je gratis parkeren. Wel is in een gedeelte van het centrumgebied van Beek een blauwe zone ingesteld. De blauwe zone wordt aangegeven door een zogenaamd zonebord waarop een blauwe P en een maximale parkeerduur van twee uur zijn aangegeven. De plaatsen waar geparkeerd mag worden zijn van een blauwe streep voorzien. Om in de blauw gemarkeerde vakken te mogen parkeren, heb je een parkeerschijf nodig. De maximale parkeerduur is twee uur.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beek:

Culinair genieten

Beek bruist. De mogelijkheden om gezellig te stappen, lekker een hapje te eten, of uitgebreid te dineren met zakenrelaties zijn als een fraai gekleurd palet. De vele bruine cafés en ouderwetse, maar eeuwig jonge dorpscafés maken het palet compleet.

Lees verder

Altijd iets te doen!

Het hele jaar door kun je genieten in Beek van de allerleukste evenementen. Bekijk de actuele evenementen agenda.

Lees verder
Een close up van een wiel en de benen van een vrouw en kindje op de fiets

Wandelen & Fietsen

Beek kent vele kleine historisch dorpjes en buurtschappen in een landelijke omgeving. Het is heuvel op en heuvel af door bossen, groeves, holle wegen en boomgaarden. Onderweg kom je langs verborgen cultuur.

Lees verder