Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Geverik

Geverik

Dichtbij het Kelmonderbos ligt het kerkdorpje Geverik. De oude kern van dit dorp is zorgvuldig bewaard gebleven, terwijl in de nieuwe uitbreidingen nadrukkelijk aandacht is geschonken aan ruimtelijke aspecten, selectieve bebouwing en royale groenvoorziening.

Huize Genbroek (1656) werd in de 17e eeuw oorspronkelijk als boerderij gebouwd rond een binnenhof. Pas twee eeuwen later werd de hoeve tot een statig herenhuis omgebouwd. Op het herenhuis staat een dakruiter met twee poorten voorzien van sluitstenen uit 1656.

Ten noorden van het kasteel staat een voormalige watermolen. Landgoed en heemhuis Genbroek is een beschermd natuurgebied en voor extensieve (bescheiden) recreatie opengesteld. Het herenhuis alsmede de voormalige watermolen zijn verbouwd tot appartementen.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website