Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Neerbeek

Neerbeek

Dit dorpje ligt dichtbij het dorp Beek. Neerbeek is een rustig dorpje waar veel aandacht wordt geschonken aan ruimtelijke aspecten, selectieve bebouwing en royale groenvoorziening.

In Neerbeek ligt de Sint Callistiskerk. Deze kerk torent hoog boven de woningbouw van Neerbeek uit. Architectuur en lichtgebruik zijn zo op elkaar afgestemd dat een sfeervolle kerkruimte is ontstaan. De keuze van St. Callistus als patroon van deze kerk is niet toevallig. Volgens de legende zou hij slaaf in de mijnen zijn geweest en daar het mijnwerkersvak hebben geleerd. Het is dan ook voor de hand liggend dat hij als patroon voor Neerbeek gekozen werd, alwaar destijds zovele mijnwerkers riante huisvesting vonden.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website