St. Martinuskerk

Beek Bezoek website

St. Martinuskerk

St. Martinuskerk Burgemeester Janssenstraat 11Beek Naar de website
Er stond eerst een andere kerk op deze plaats, maar deze was te bouwvallig geworden en werd gesloopt op de toren na. De kerk zoals deze er nu uitziet is tussen 1889 en 1993 ontworpen door architect Lambert von Fisenne. Na de sloop van de oude toren is de kerk aan de westkant uitgebreid door de samenwerkende architecten Joseph Cuypers en Jan Stuyt.
De kerk is gebouwd in neoromaanse stijl, herkenbaar aan de ronde bogen van vensters en portalen en geïnspireerd op de Romaanse bouwstijl uit de Middeleeuwen. De uit Duitsland afkomstige architect Lambert von Fisenne heeft de neoromaanse bouwstijl waarschijnlijk meegenomen uit Duitsland; in Nederland was op dat moment de neogotiek de gangbare stijl voor katholieke kerken. De architect studeerde in Aken en zal zeker onder indruk zijn geraakt van de Paltskapel van de Dom van Aken.
De uitbreiding vijftien jaar later door Joseph Cuypers en Jan Stuyt sluit goed aan op het oudere deel. Joseph Cuypers, de zoon van de bekende architect Pierre Cuypers, werkte eerst onder invloed van zijn vader in de neogotisch bouwstijl. Met Jan Stuyt samen werkte hij steeds meer in de neoromaanse bouwstijl.
De St.Martinuskerk is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour.

Overzicht

Adres
Burgemeester Janssenstraat 11, Beek
Openingstijden en tarieven

weekendmissen: zaterdag 16.00 uur en zondag 10.00 uur

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website