detail

Amstel Gold Race 365 - Lus 1

In april vormt Zuid-Limburg het toneel van een van de grootste sportevenementen van het jaar: de Amstel Gold Race. Deze uitdagende wielerklassieker beproeft de kuitspieren op de Cauberg, leidt door de adembenemende Maasvallei en kent genoeg terrasjes langs de weg. Om zelf de route van ’s werelds beste wielrenners te rijden, volg je de routebordjes van de Amstel Gold Race. Na een pittige, maar prachtige wielrenroute van ruim 80 km kom je weer terug bij je startpunt.  Deze route is een ware beleving, waarbij je verschillende bekende kuitenbijters zoals de Cauberg, de Adsteeg de Maasberg en de Raarberg tegen zult komen.

Bekijk ook lus 2, lus 3 en lus 4 en fiets alle routedelen van de Amstel Gold Race.
+2

Start- en eindpunt


Amstel Gold Experience, De Leeuwhof 2 te Valkenburg a/d Geul

Soort route


Wielrenroute

Afstand


81,1 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Tour de Frans

Frans Bauer heeft samen met Mariska de Zuid-Limburgse heuvels waaronder de Cauberg en het Drielandenpunt onveilig gemaakt op de wielrenfiets!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt