Bandkeramiek BK7 Beek

Beek Download deze route

Bandkeramiek BK7 Beek

Beek Wandelroute 7,6 km Heel gemakkelijk
Rond 5.250 voor Christus arriveerden de eerste boeren in Nederland, meer specifiek in Zuid-Limburg. Archeologen vinden tegenwoordig zowel de sporen van die boerderijen terug als allerlei andere vondsten, zoals vuursteen en aardewerk. Veel aardewerk versierden ze met lijnvormige (lineaire) versieringspatronen. Die versieringen zijn zo typisch dat ze de naam hebben gegeven aan deze hele prehistorische cultuur: de Bandkeramiekers. In Beek zijn de afgelopen eeuw op vele plekken resten van de Bandkeramiek gevonden. 

Langs de Keutelbeek lagen verschillende Bandkeramische dorpjes. Deze wandelroute leidt je langs verschillende plekken waar archeologen de resten van deze dorpen hebben gevonden. Je kunt parkeren bij de Oude Pastorie in Beek. Let op: deze route is niet bewegwijzerd. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen.

Overzicht

Start- en eindpunt

Spaubeekerstraat, 6191 HW, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,6 km

Moeilijkheidsgraad

Heel gemakkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website