Langs de Zuid-Limburgse basilieken - Meerssen

Meerssen Download deze route

Langs de Zuid-Limburgse basilieken - Meerssen

Meerssen Fietsroute 47,9 km Makkelijk
Zuid-Limburg kent een rijke religieuze geschiedenis. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar religieus erfgoed. Extra speciaal zijn de basilieken: kerken die een eretitel hebben gekregen vanwege hun bijzondere verleden of functie. Deze pelgrimsfietstocht voert je langs de basiliek van Meerssen en ander bijzonder religieus erfgoed, waaronder de Hervormde kerk in Urmond gelegen langs de Maas. Ook fiets je over de beklinkerde straten van Elsloo, het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan! Meer Zuid-Limburgse basilieken ontdekken? Fiets dan ook de route langs de basilieken van Sittard en Susteren.

Zijn de deuren van de basiliek of kerkjes gesloten? Niet getreurd! Scan de QR-code op het bordje van de kerk en neem een kijkje binnen met de 360-gradentour of beluister de bijzondere verhalen van de gratis audiotour.

Overzicht

Start- en eindpunt

Markt in Meerssen

Soort route

Fietsroute

Afstand

47,9 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website