Kelmonderbosroute KE01 Beek

Beek Download deze route

Kelmonderbosroute KE01 Beek

Beek Wandelroute 8,1 km Makkelijk
De Kelmonderbosroute voert je door het prachtige gebied rondom Kelmond en Klein-Genhout. Na vertrek loop je even door de Beekse bebouwing, maar al snel ontdek je de bijzondere natuur langs de Keutelbeek. Vervolgens voert de wandelroute je door een fraai park, bossen, lanen en (hoogstam)boomgaarden. Ook cultureel gezien is de verscheidenheid groot: naast holle wegen kom je door de twee buurtschappen Kelmond en Klein-Genhout, langs oude hoeven en echte Limburgse vakwerkhuizen. Andere monumentale gebouwen langs de route zijn Huize Genbroek en de St. Hubertusmolen. In het Kelmonderbos voeden talrijke bronnetjes een waterstroompje dat richting Beek kabbelt. In Beek zijn volop horecagelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie. De route is te volgen via de houten paaltjes met rood plaatje. De route is via het OV bereikbaar via de bushalte van het Prof. Spronckpark in Beek. 

Koop je ticket online en reis eenvoudig met Arriva naar startpunt bushalte Prof. Spronckpark in Beek (Buslijn 30, 795 en 797).
Kabouterwandeling Kelmonderbos 16 april 2022

Family Travel Blog gaat op pad in het Kelmonderbos, waarbij ze op zoek gaan naar kabouters. Tijdens deze kabouterwandeling komen ze verschillende kabouterdeurtjes met kabouters tegen. De wandeling wordt afgesloten met een lunch bij de Oude Pastorie.

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Raadhuisstraat 9 te Beek

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,1 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website