Spaubeekroute SP03 Beek

Spaubeek Download deze route

Spaubeekroute SP03 Beek

Spaubeek Wandelroute 7,7 km Gemiddeld
Deze wandelroute van ruim 7 kilometer biedt je uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg zeer bijzonder zijn. De route voert je over een plateau, langs graften, fruitboomgaarden en veldkruizen. 

Maar de omgeving van het Spaubeekerbos spant de kroon: holle wegen en oude groeven leiden je door een groen, enigszins surrealistisch landschap. In dit gebied zijn in vroegere tijden veel grindgroeven geweest, maar tegenwoordig worden er veel plant- en diersoorten waargenomen. 

In het bos ligt tevens een ruïne van een openluchttheater uit de jaren twintig, dat destijds door de plaatselijke bevolking werd gebruikt voor muziek- en toneeluitvoeringen. De unieke sfeer van dit prachtige stukje historie is gelukkig nooit verloren gegaan! Vandaag de dag geldt het als het best verborgen pareltje van de Westelijke Mijnstreek. 

De route is te volgen via de blauwe paaltjes met witte pijl.
Op pad met Jenneke in Spaubeek 10 oktober 2022

Jenneke maakt haar eerste herfstwandeling van het seizoen in het buitengebied van Spaubeek. In het Spaubekerbos bewonder  je het voormalige Openluchttheater van Spaubeek. Ook wandelt ze langs de imposante Grindgroeve Houben. 

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Bongerd 9, 6176 AV Spaubeek, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,7 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website