Wandelroute GE05 - Beek - Ommetje Genhout

Genhout Download deze route

Wandelroute GE05 - Beek - Ommetje Genhout

Genhout Wandelroute 7,9 km Makkelijk
Het Ommetje Genhout is een bijna 8 km lange wandelroute in en om Genhout. In deze wandelroute is de vroegere grens tussen de Spaanse en de Staatse Nederlanden zichtbaar gemaakt met grenspalen. 

Je ontdekt verder de aan de Heilige Hubertus toegewijde kerk in Genhout, daterend uit 1937. Deze is gebouwd onder leiding van architect Alphons Boosten uit Maastricht. 

Vanwege het grote aantal kunstenaars dat heeft meegewerkt aan de realisatie van dit gebouw, wordt de kerk ook wel de kunstenaarskerk genoemd. Je kunt parkeren bij dit bijzondere kerkje. De route is te volgen via de speciale Ommetje Genhout-bordjes.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. 

Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Overzicht

Start- en eindpunt

Hubertusstraat 59 te Genhout

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,9 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website