detail

Wat de Maas rond Spaubeek achterliet

Deze geologische wandeling, samengesteld door het IVN Spaubeek, maakt je als wandelaar attent op de uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg bijzonder zijn. De wandeling is ongeveer 11,5 kilometer lang, maar je kunt hem ook als twee kortere deelwandelingen lopen (5 en 6 km). De route voert je over een plateau, langs graften, oude boerderijen, fruitboomgaarden, veldkruisen en de Geleenbeek. Holle wegen leiden je door een groen, steeds weer verrassend landschap. Onderweg heb je enkele fraaie uitzichten over de terrassen. Parkeren kan bij een van de parkeergelegenheden in Spaubeek, kasteel Terborgh in Schinnen of bij het treinstation van Spaubeek. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Bij downloaden is een afzonderlijke routebeschrijving beschikbaar.

Start- en eindpunt


Station Spaubeek, Op 't veldje 1, Spaubeek

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke ging op pad en wandelde de route 'Wat de Maas rond Spaubeek achterliet'. Het is een mooie natuurlijke route, die je langs het Stammenderbos voert, waar je de vogeltjes hoort fluiten en je even lekker kunt afschakelen. Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt