detail

Wielrenroute - Sittard - Geulle - Sittard

Deze koers van de Grimpeur en Limburg Cycling start in Oostelijke richting. Met het Tom Dumoulin Bike Park achter de wielen fiets je snel buiten de Sittardse stadsgrenzen. 

Op zoek naar heuvels! Tussen de plaatsen Windraak, Puth en Munstergeleen wordt een bezoek gebracht aan een klein fietsparadijsje vol korte explosieve klimmetjes. Hier wordt de hartslag langzaam opgevoerd met het bedwingen van de Wanenberg. 

Wat daarna volgt zijn velden, schilderachtige gehuchten en leuke korte kuitenbijters. De route brengt je langs de mooiste plekjes van deze regio. Vlak is het nooit. Zoals het hoort bij een goede route komt het vuurwerk op het laatst. 

Er liggen met de Schieversberg en de Sweikhuizerberg twee klimmen op je te wachten die alle andere hellingen in dit parcours doen verbleken. Als je na dit geweld nog wat over hebt komt dat goed uit. 

De ronde zit er bijna op, maar om de kilometers nog wat verder op te drijven kun je op het Tom Dumoulin Bike Park nog even lekker los gaan. Check wel even de openingstijden!

Kijk voor meer unieke routes op grimpeur.nl of limburgcycling.com/routes of voor meer info over deze route op Sittard-Geulle-Sittard.

Start- en eindpunt


Tom Dumoulin Bike Park, Madridstraat te Sittard

Soort route


Wielrenroute

Afstand


69,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt