Recreëren in Beek

Beek is een heerlijke gemeente om te recreë­ren. In het uitgestrekte landelijke gebied rondom de kernen vind je rust. Geniet in buitengebieden als het Kelmonderbos, een hellingbos met talrijke bronnen en stroompjes. Verken het vrijwel ongerepte Vrouwebos en bezoek Landgoed Genbroek.

Ontdek Beek op jouw manier!

Wandelen in Beek

Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent vele cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Lees meer

Fietsen in Beek

Beek biedt ook voor fietsers vele mogelijkheden. Het mooie buitengebied met de vele fietspaden biedt voor elk wat wils. Sportieve fietsers vinden steeds weer een uitdaging in de Ad­steeg, onderdeel van diverse wielerwedstrij­den. Amstel Gold Race 365 bied je zelfs elke dag de moge­lijkheid met een tijdregistra­tiechip jouw klimtijd te me­ten.

Lees meer

Nordic Walking in Beek

Een unieke samenwerking tussen Atletiekvereniging Caesar, Gemeente Beek en Visit Zuid-Limburg heeft geleid tot maar liefst vier bewegwijzerde Nordic Walkingroutes die dwars door het Beekse buitengebied lopen. Het startpunt van de vier routes ligt bij sportlandgoed De Haamen in Beek.

Nordic Walking kaart Beek

Mountainbiken in Beek

Door Beek loopt een mountainbikeroute (genaamd MTB Windraak) die naar Schinnen en Geleen gaat. Deze route heeft ook een aansluiting op een netwerk van routes in Zuid-Limburg.

Lees meer

Paardrijden in Beek

Het mooie buitengebied van Beek biedt veel mogelijkheden voor ruiter- en menliefhebbers. Paardrijders en ruiters vinden hun eigen routes die ook leiden naar Schinnen en Nuth en terug.

Lees meer

Meer over Beek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website