Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Recreëren in Beek

Beek is een heerlijke gemeente om te recreë­ren. In het uitgestrekte landelijke gebied rondom de kernen vind je rust. Geniet in buitengebieden als het Kelmonderbos, een hellingbos met talrijke bronnen en stroompjes. Verken het vrijwel ongerepte Vrouwebos en bezoek Landgoed Genbroek.

Ontdek Beek op jouw manier!

Wandelen in Beek

Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent vele cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Lees meer

Fietsen in Beek

Beek biedt ook voor fietsers vele mogelijkheden. Het mooie buitengebied met de vele fietspaden biedt voor elk wat wils. Sportieve fietsers vinden steeds weer een uitdaging in de Ad­steeg, onderdeel van diverse wielerwedstrij­den. Amstel Gold Race 365 bied je zelfs elke dag de moge­lijkheid met een tijdregistra­tiechip jouw klimtijd te me­ten.

Lees meer

Nordic Walking in Beek

Een unieke samenwerking tussen Atletiekvereniging Caesar, Gemeente Beek en VVV Zuid-Limburg heeft geleid tot maar liefst vier bewegwijzerde Nordic Walkingroutes die dwars door het Beekse buitengebied lopen. Het startpunt (inclusief Nordic Walkinginformatiebord) van de vier routes ligt bij sportcafé De Haamen in Beek. Daarnaast is speciaal voor het project een unieke plattegrond ontworpen die gratis verkrijgbaar is bij o.a. Sportcafé de Haamen, het gemeentehuis van Beek en de vestigingen van de VVV Zuid-Limburg.

Nordic Walking kaart Beek

Mountainbiken in Beek

Door Beek loopt een mountainbikeroute (genaamd MTB Windraak) die naar Schinnen en Geleen gaat. Deze route heeft ook een aansluiting op een netwerk van routes in Zuid-Limburg.

Lees meer

Paardrijden in Beek

Het mooie buitengebied van Beek biedt veel mogelijkheden voor ruiter- en menliefhebbers. Paardrijders en ruiters vinden hun eigen routes die ook leiden naar Schinnen en Nuth en terug.

Lees meer

Zwemmen in Beek

Neem je graag een frisse duik? Dan voel je je in Beek als een vis in het water. In sportlandgoed de Haamen kun je heerlijk zwemmen.

Lees meer

Meer over Beek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website